Ruskie z bryndzą i cebulką
Porcja: 390 kcal
Przygotowanie: 50 minut
Na 6 porcji
- Ewelina Dybicz, Claudia
Opublikowano: 22.01.2010, 11:00
Reklama
● 600 g ziemniaków
● duża cebula
● po łyżce masła i oliwy
●150 g twarogu
● 100 g bryndzy
● 2 szklanki mąki
● jajko
● sól
● pieprz
Reklama
■ Ziemniaki obrać, umyć, ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzić, utłuc i wystudzić. 1/2 cebuli obrać, posiekać. Podsmażyć na połowie tłuszczu. Razem z twarogiem i bryndzą dodać do ziemniaków. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
■ Mąkę zagnieść z jajkiem, 1/2 szklanki zimnej wody i szczyptą soli. Ciasto rozwałkować, wykroić krążki. Na każdym ułożyć po porcji farszu, zlepić. Pierogi ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzić. Podawać z posiekaną i podsmażoną na reszcie tłuszczu drugą połówką cebuli.
Reklama
Reklama
Reklama