Rurki z grzybami
Przygotowanie: 30 min
Porcja: 445 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 18.03.2005, 21:28
Reklama
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE
Reklama
- 30 dag makaronu rurki
- 20 dag mrożonych krewetek
- 2 mrożone podgrzybki lub 2 pieczarki
- puszka pomidorów
- zielona część pora
- 6 pomidorków koktajlowych
- kieliszek wytrawnego białego wina
- łyżka posiekanej natki
- 3 łyżki oleju
- sól, pieprz, bazylia
Reklama
Por oczyścić, pokroić w paski. Podgrzybki lekko rozmrozić, ewentualnie pieczarki obrać. Grzyby pokroić w plasterki.
Olej rozgrzać na patelni, smażyć krewetki, aż odparują (3 minuty). Wlać wino, dodać pomidory z puszki wraz z zalewą, grzyby i por, przyprawić solą i pieprzem, dusić 15 minut.
Makaron ugotować na półtwardo. Odcedzić, włożyć na patelnię z krewetkami, dodać natkę i łyżeczkę bazylii oraz pokrojone na ćwiartki pomidorki, wymieszać, chwilę odparować.
Reklama
Reklama
Reklama