Rulony z żurawiną
Mięso z żurawiną smakuje wybornie - możesz je podać na uroczysty obiad, ale nie tylko. Na przygotowanie tego dania nie musisz poświęcić dużo czasu, więc świetnie się też nadaje na szybki, ciepły posiłek w środku tygodnia.
- Naj
Opublikowano: 02.03.2007, 17:58
Reklama
- 70 dag mięsa od szynki
- niewielka cebula
- 25 dag pieczarek
- łyżka mąki
- mały słoik żurawiny
- sól, pieprz
- olej
- szklanka bulionu z drobiu
Reklama
Mięso pokrój w poprzek włókien, zbij tłuczkiem, posól, popieprz i oprósz mąką. Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju. Następnie dodaj drobno pokrojone pieczarki i duś razem. Przypraw solą oraz pieprzem do smaku. Farsz ułóż porcjami na płatach mięsa, zwiń ciasno i obwiąż bawełnianą nitką. Obsmaż na oleju, przełóż do rondla. Podlej bulionem i duś do miękkości. Podawaj z żurawiną.
Reklama
Reklama
Reklama