Różowe farfale z łososiem
Think pink? Zawsze! Także w kuchni! Wszystko, co jest różowe i do jedzenia, ma same zalety. Jest zdrowe, a na dodatek znakomicie poprawia nastrój. Zresztą sama się o tym przekonaj...
- glamour
Składniki na 4 porcje:
Makaron farfalle
250 g świeżego łososia (może być w postaci steku)
puszka mleka kokosowego
odrobina różowego szampana
125 g serka mascarpone
4-5 łyżek soku z buraków
ząbek czosnku
kilka listków świeżej mięty
sól, pieprz
Dopraw łososia pieprzem i solą, następnie piecz w temp. 180°C przez ok. 20 minut. Odstaw, żeby lekko ostygł, a następnie rozdrobnij na kawałki. Makaron ugotuj według przepisu. Serek mascarpone dokładnie wymieszaj z sokiem z buraków i rozgniecionym ząbkiem czosnku. Wrzuć mięso i makaron do serka i jeszcze raz wszystko wymieszaj. Na koniec polej mlekiem kokosowym wymieszanym z odrobiną różowego szampana i udekoruj listkami mięty.