Reklama

Składniki na 4 porcje:
Makaron farfalle
250 g świeżego łososia (może być w postaci steku)
puszka mleka kokosowego
odrobina różowego szampana
125 g serka mascarpone
4-5 łyżek soku z buraków
ząbek czosnku
kilka listków świeżej mięty
sól, pieprz
Dopraw łososia pieprzem i solą, następnie piecz w temp. 180°C przez ok. 20 minut. Odstaw, żeby lekko ostygł, a następnie rozdrobnij na kawałki. Makaron ugotuj według przepisu. Serek mascarpone dokładnie wymieszaj z sokiem z buraków i rozgniecionym ząbkiem czosnku. Wrzuć mięso i makaron do serka i jeszcze raz wszystko wymieszaj. Na koniec polej mlekiem kokosowym wymieszanym z odrobiną różowego szampana i udekoruj listkami mięty.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama