Reklama

SKŁADNIKI:

Reklama
  • 10 dag soi
  • marchewka
  • ziemniak
  • cebula
  • 2 łyżki masła
  • 20 dag ryżu
  • łyżka rodzynek
  • 2 szklanki bulionu warzywnego z kostki
  • sól, pieprz
  • kminek
  • cynamon
  • kurkuma
  • mrożone ciasto francuskie
  • 2 łyżki mleka
Reklama

Soję zalej na noc wodą. Osącz, zalej świeżą wodą i gotuj 1 godz. Marchewkę i ziemniak pokrój w drobną kostkę, cebulę posiekaj, zeszklij na rozgrzanym w rondlu maśle. Dodaj opłukany ryż, marchewkę, ziemniak i rodzynki, ciągle mieszając, smaż 5 min. Wlej bulion, dodaj soję, przypraw do smaku, gotuj pod przykryciem na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż płyn zostanie wchłonięty. Ciasto rozmroź, rozwałkuj na placek grubości 3 mm, pokrój na kwadraty o boku 15 cm. Na każdy nałóż porcję farszu i zlep brzegi, formując rożki. Posmaruj je mlekiem i piecz 30 min w temp. 220°C.

Reklama
Reklama
Reklama