Rożki z cebulą
Przygotowanie: 1 godz.
Pieczenie: 20 minut
Sztuka: 190 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 30.03.2005, 13:29
Reklama
SKŁADNIKI NA OK. 16 SZTUK
Reklama
- opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
- 3 suszone grzyby
- 3 cebule
- 2 suszone śliwki
- jajko
- olej
- sól, pieprz
Reklama
Ciasto francuskie rozmrozić. Grzyby moczyć 30 minut w letniej wodzie. Osączyć i posiekać. Cebule obrać, pokroić w kostkę, przelać na sicie wrzątkiem i dobrze odcisnąć. Śliwki drobno pokroić. Łyżkę oleju rozgrzać na patelni, zeszklić cebulę, dodać grzyby i śliwki, smażyć 2-3 minuty. Przyprawić.
Z ciasta wyciąć 12 kwadratów. Na każdym ułożyć porcję farszu, brzegi posmarować białkiem, złożyć po przekątnej na pół i zlepić.
Wierzch posmarować rozmąconym żółtkiem. Rożki piec 20 minut w temperaturze 220°C.
Reklama
Reklama
Reklama