Róże karnawałowe - super przepis
Fantazyjne róże karnawałowe to świetna przekąska na słodko! Idealna na szaloną imprezę, ale i romantyczne spotkanie we dwoje!
Róże karnawałowe z kolorową polewą
na ciasto:
- 50g Cukru pudru DIAMANT
- 340g mąki pszennej
- 4 duże żółtka
- ½ łyżeczki soli
- 180g kwaśnej śmietany
na polewę:
- 100g Cukru do polew DIAMANT
- 10ml soku malinowego
Wykonanie przepisu
Z podanych składników zagnieść ciasto i dokładnie wyrobić. Rozwałkować na oprószonej mąką stolnicy i krążkami o różnych wielkościach wycinać po 3 kółka, każde ponacinać z boku 3,4 razy. Nałożyć kółka jedno na drugie, zaczynając od największego, docisnąć pośrodku. Smażyć w głębokim tłuszczu, dobrze rozgrzanym, z obu stron. Odsączyć na papierowym ręczniku. Przygotować polewę gęstą, kolorową polewę – cukier do polew DIAMANT połączyć z sokiem malinowym. Polewę przełożyć do papierowego rękawa. Ozdobić środki i brzegi róż. Róże dodatkowo oprószyć można cukrem pudrem.
Zobacz koniecznie przepis na róże karnawałowe Ewy Wachowicz