Roszponka i wędzony kurczak
Przepis na wędzonego kurczaka z roszponką. Przygotowanie 20 min, kaloryczność 200 kcal, dla 6 osób
- Naj
Opublikowano: 28.06.2009, 10:00
Reklama
● 2 garście roszponki
● 50 dag wędzonego filetu z piersi kurczaka
● 1/4 szklanki majonezu
● 2 łyżki jogurtu naturalnego
● sól
● świeżo mielony pieprz
● 5 dag orzeszków piniowych
● 2 łyżki marynowanego czerwonego pieprzu
Umyj i osusz listki roszponki. Kurczaka pokrój na mniejsze kawałki. Majonez wymieszaj z jogurtem naturalnym, przypraw solą i pieprzem. Orzeszki piniowe zrumień na suchej patelni. Na talerzu ułóż listki roszponki i kawałki kurczaka. Polej przygotowanym sosem. Posyp zrumienionymi orzeszkami i ziarnami czerwonego pieprzu.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama