Rosyjski
Przygotowanie: 45 minut
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 18.03.2005, 14:38
Reklama
Do jajek na zimno, gotowanych jarzyn, ryb, pasztetów
Najprostszy to majonez wymieszany ze śmietaną i kawiorem. My proponujemy jednak przygotować nieco inną, ale o wiele smaczniejszą wersję.
Na 2 i 1/2 szklanki
Reklama
- 10 dag pieczarek
- marchewka
- pietruszka
- ogórek małosolny
- 2 paluszki krabowe lub 2 łyżki kawioru
- 6 gałązek koperku
- 300 ml wywaru z ryby
- łyżka mąki
- 100 ml białego wina
- 2 łyżki masła
- sól, pieprz
Reklama
Marchewkę, pietruszkę, ogórek i pieczarki obrać. Warzywa pokroić w paski, a pieczarki i paluszki krabowe w plasterki. Koperek posiekać.W garnku stopić łyżkę masła, wrzucić marchewkę, pietruszkę i pieczarki, przesmażyć.
Resztę masła stopić w rondlu, wsypać mąkę, wymieszać. Wlać wywar, wymieszać i zagotować.
Wywar wymieszać z warzywami, wlać wino, przyprawić. Gotować na małym ogniu 20 minut.
Dodać ogórek, kraby i koperek, wymieszać, zagotować.
Reklama
Reklama
Reklama