Reklama

PORCJA: 240 kcal
PRZYGOTOWANIE: 30 minut
NA 4 PORCJE:
● 1/2 awokado
● sok z cytryny
● 200 g szparagów (z puszki)
● 8 liści sałaty lodowej
● 50 g migdałów
● 80 g suszonych pomidorów marynowanych w oleju
● 4 tortille
● garść świeżej kolendry
● sól
● pieprz cayenne
Z awokado usunąć pestkę, miąższ obrać, pokroić w plasterki i skropić sokiem z cytryny. Szparagi osączyć. Sałatę opłukać, osuszyć. Migdały zmiksować z pomidorami i 1–2 łyżkami oleju z pomidorów. Doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Tortille podgrzać. Na każdej rozsmarować masę migdałowo- -pomidorową, nałożyć po 2 liście sałaty, kolendrę, szparagi i awokado. Zrolować i podawać.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama