Roladki z szynki parmeńskiej i śliwek na rukoli
Przygotowanie: 40 min, kaloryczność: 120 kcal, dla 6 osób
- Naj
Opublikowano: 29.12.2008, 11:43
Reklama
SKŁADNIKI:
Reklama
- 24 suszone śliwki bez pestek
- 6-8 plasterków szynki parmeńskiej (lub westfalskiej)
- 2 garście rukoli
- garść pomidorków koktajlowych
- 1/2 czerwonej cebuli
- 2 łyżki orzeszkow pinii (lub posiekanych laskowych)
- 4 łyżki oliwy
- 2 łyżki soku z cytryny
- sól, świeżo zmielony pieprz
Reklama
Śliwki zalej ciepłą wodą, mocz 30 min. Osusz, owiń każdą połówką plastra szynki. Rozgrzej na patelni łyżkę oliwy i obsmaż roladki. Opłucz i osącz listki rukoli, rozłóż je na półmisku, dodaj przekrojone na połówki pomidorki i cienkie piórka cebuli. Polej sosem z oliwy, soku z cytryny , soli i pieprzu. Ułóż ciepłe roladki, posyp uprażonymi na suchej patelni orzeszkami.
Reklama
Reklama
Reklama