Reklama
  • 8 plastrów szynki
  • 8 plastrów sera gouda
  • cebula
  • marynowana papryka
  • 20 dag pieczarek
  • jajko
  • 6 łyżek masła
  • 4 łyżki gęstej śmietany
  • 4 łyżki tartej bułki
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz
Reklama

Cebulę obierz i posiekaj. Pieczarki umyj, osusz, pokrój na plastry. 2 łyzki masla rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę, dodaj pieczrki i pokrojona w paski paprykę. Duś ok. 5 minut, przypraw sola i pieprzem. Dodaj śmietanę, wymieszaj. Rozłóż plastry szynki, na każdym połóż plaster sera, następnie masę pieczarkową. Zwin roladki, zepnij wykałaczkami. Jajko rozkłóć na talerzu, na drugi wysyp tartą bułkę. Roladki maczaj w jajku, następnie w tartej bułce. Rozgrzej na patelni resztę masła, smaz na nim roladki ze wszystkich stron na chrupiąco.

Reklama
Reklama
Reklama