Reklama

● 60 dag filetu z indyka
● sól
● pieprz
● 25 dag pieczarek
● cebula
●3 łyżki masła
● 3–4 plastry sera żółtego
● łyżka mąki
● olej
● szczypiorek
Mięso opłucz, osusz, pokrój w plastry. Rozbij je tłuczkiem, oprósz solą i pieprzem. Odłóż na 15 min. Pieczarki i cebule posiekaj, podsmaż na 2 łyżkach masła. Przypraw, ostudź. Na każdym kawałku mięsa połóż pół plastra sera i porcje farszu. Zroluj i zepnij wykałaczkami, oprósz mąką i obsmaż na oleju. Włóż do rondla, dodaj łyżkę masła, kilka łyżek wody, resztę farszu z pieczarek, duś 5 min na małym ogniu. Podawaj z kluskami śląskimi (z mrożonki) i surówką z kapusty pekińskiej, marchewki i papryki. Posyp szczypiorkiem. Nasza rada: Do farszu, zamiast pieczarek, możesz użyć zamrożonych grzybów leśnych – będzie bardzo aromatyczny.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama