Roladki z cukinii z serową masą
Te roladki to fajny dodatek na przyjęcie albo grilla w ogrodzie. Do schrupania także przed telewizorem.
- Claudia
Opublikowano: 19.07.2013, 13:02
Reklama
Porcja: 185 kcal
Przygotowanie: 25 minut
Na 6 porcji:
Reklama
- średniej wielkości cukinia
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy
- 200 g serka śmietankowego
- pęczek szczypiorku
- czerwona cebula
- łyżeczka zielonego pieprzu marynowanego
- sól
- pieprz
Reklama
Cukinię umyć, osuszyć, odkroić końcówki. Obieraczką do warzyw pociąć wzdłuż w cienkie plastry. Oprószyć solą i pieprzem. Oliwę rozgrzać. Podsmażyć na niej cukinię ze zmiażdżonym czosnkiem. Osączyć na papierowym ręczniku. Serek wymieszać z posiekanymi szczypiorkiem, cebulą i zgniecionym marynowanym pieprzem. Doprawić do smaku. Z masy uformować kulki. Każdą owinąć plastrem cukinii i spiąć wykałaczką. Podawać z grzankami.
Reklama
Reklama
Reklama