Roladki z cukinii
Przygotowanie: 25 minut
Porcja: 350 kcal
- Moje Gotowanie
Składniki na 4 porcje
2 kulki mozzarelli (25 dag)
12 dag sera feta
3 ząbki czosnku
papryczka chili
po łyżce suszonej bazylii i tymianku
2 średnie cukinie
1/2 szklanki oliwy
źdźbła szczypiorku
świeża bazylia i tymianek do dekoracji
sól, pieprz
Cukinie umyć, osuszyć, pokroić wzdłuż na cienkie plastry. Wrzucić do wrzącej osolonej wody, gotować 3-4 minuty. Osączyć.
Mozzarellę i fetę pokroić w słupki. Papryczkę chili umyć, przekroić, usunąć pestki, miąższ pokroić w drobną kosteczkę. Czosnek obrać, posiekać, rozetrzeć z solą, dodać papryczkę, zioła, oliwę, pieprz i dokładnie wymieszać.
Na końcu plastra cukinii ułożyć po słupku fety i mozzarelli, zwinąć w roladkę, przewiązać szczypiorkiem, skropić sosem, udekorować listkami bazylii i tymianku. Roladki można również zapiec 15 minut w temperaturze 200°C.