Roladki z cukinią
grill rybny
Opublikowano: 17.06.2008, 10:30
Reklama
- 6 płatów łososia norweskiego
- 2 małe cukinie
Reklama
Marynata:
- po 1/2 łyżeczki posiekanego oregano i rozmarynu
- 2 zmiażdżone ząbki czosnku
- 1/4 szklanki oliwy
- po łyżce sosu worcester, octu balsamicznego i soku z cytryny
Reklama
Filety z łososia opłucz, osusz, pokrój na cienkie paski. Składniki marynaty wymieszajw misce, włoż do niej filety i marynuj godzinę. Cukinie umyj i pokrój wzdłuż na cienkie plastry, blanszuj 2 minuty we wrzątku, ostudź. Filety osącz z marynaty, pokrój na paski podobne jak plastry cukinii. Paski cukinii ułóż na filetach ryby i zroluj, zepnij wykałaczkami. Grilluj po około 10 minut z każdej strony, smarując podczas pieczenia marynatą.
Reklama
Reklama
Reklama