Roladki z bakłażana z grilla
Dania z grilla to nie tylko kiełbaski i karkówka. Możesz przyrządzić również danie lżejsze i bardziej wykwintne. Oto propozycja!
- Claudia
Opublikowano: 20.07.2015, 08:02
Reklama
Porcja: 292 kcal
Przygotowanie: 30 minut
Na 4 porcje
Reklama
- 2 średnie bakłażany
- 3 łyżki oleju
- 250 g koziego twarożku albo bryndzy
- pęczek koperku
- mała papryczka chili
- sól
- pieprz
Reklama
Bakłażany umyć, osuszyć i pociąć (np. za pomocą szczelinowego nożyka) wzdłuż na plastry o grubości ok. 4 mm. Skropić je olejem i ułożyć na czystym ruszcie. Grillować ok. 3 minut z każ-dej strony. Przełożyć na talerz i wystudzić. Bryndzę lub kozi twarożek rozgnieść widelcem. Dodać posiekany koperek i pokrojoną drobno papryczkę chili. Przyprawić do smaku solą oraz pieprzem. Pastą posmarować plastry bakłażana, po czym zrolować. Podawać np. z odrobiną octu balsamicznego i oliwą.
Nasza rada: Podobnie można przygotować roladki z cukinii.
Reklama
Reklama
Reklama