Roladki cielęce z rokpolem
Przygotowanie: 20 minut
Duszenie: 20 minut
Porcja: 170 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 30.03.2005, 12:41
Reklama
SKŁADNIKI NA 8 PORCJI
Reklama
- 8 plastrów cielęciny (po 6 dag)
- 8 plastrów szynki wędzonej
- 5 dag sera rokpol
- 4 łyżki posiekanego szczypiorku
- 2 łyżki oleju
- szklanka bulionu wołowego
- 2 pomidory
- łyżka masła
- 3 łyżki śmietany
- sól, pieprz
Reklama
Plastry mięsa lekko rozbić, posolić, na każdym położyć po plastrze szynki. Ser pokruszyć, łyżkę odłożyć, resztą posypać szynkę. Posypać szczypiorkiem, zwinąć, związać.
W rondlu rozgrzać olej, obsmażyć mięso. Wlać bulion, dusić 20 minut.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki, przesmażyć na maśle.
Mięso wyjąć, sos gotować 5 minut, wymieszać ze śmietaną, pomidorami i odłożonym serem. Podgrzać, ale nie gotować. Przyprawić solą i pieprzem. Sosem polać roladki.
Reklama
Reklama
Reklama