Roladki cielęce z farszem pieczarkowym
Składniki na 6 porcji
- Naj
Opublikowano: 15.05.2008, 09:00
Reklama
- 60 dag cielęciny na sznycle
- 20 dag pieczarek
- cebula
- por
- olej
- masło
- sól
- pieprz
- estragon
Reklama
Cielęcinę umyj i osusz. Pokrój na cienkie sznycle, każdy lekko rozbij tłuczkiem, oprósz solą i pieprzem. Pieczarki dokładnie wytrzyj, odetnij końce. Kapelusze posiekaj, uduś na maśle, przypraw do smaku. Na sznyclach rozłóż uduszone pieczarki. Mięso zwiń w ruloniki, obwiąż je nicią. Pokroną cebulę i pora zeszklij na łyżce oleju. Roladki ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, obłóż cebulą z porem. Zapiekaj ok. 30 min w piekarniku o temp. 170°C.
Reklama
Reklama
Reklama