Rolada z musem malinowym
Przygotowanie: 50 min
Pieczenie: 10-15 minut
Porcja: 180 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 30.03.2005, 11:38
Reklama
SKŁADNIKI NA 8 PORCJI
Reklama
- 8 żółtek
- 4 białka
- 10 dag cukru
- 1/2 szklanki mąki
- czubata łyżka mąki ziemniaczanej
- paczka (40 dag) mrożonych malin
- 25 ml wiśniówki
- 6 łyżeczek żelatyny
Reklama
Żółtka utrzeć z połową cukru na puszystą masę. Z białek i reszty cukru ubić pianę, delikatnie wymieszać z żółtkami. Dodać przesiane mąki, wymieszać.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, wyrównać, piec 10-15 minut w temperaturze 180°C.
Biszkopt wyłożyć na posypaną cukrem ściereczkę, przykryć wilgotną ściereczką, ostudzić.
Maliny rozmrozić, osączyć, zmiksować. Żelatynę namoczyć, rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Wiśniówkę i żelatynę wymieszać z malinami, odstawić.
Ciasto posmarować musem malinowym, zwinąć. Posypać cukrem pudrem i ew. skórką z pomarańczy.
Reklama
Reklama
Reklama