Reklama

SKŁADNIKI NA 6 PORCJI:

Reklama
  • 8 liści kapusty włoskiej
  • 1/2 l bulionu warzywnego
  • 20 dag fasolki szparagowej
  • 50 dag mielonej wieprzowiny
  • jajko
  • 3 cebule
  • po 1/2 czerwonej, zielonej i żółtej papryki
  • 2 łyżki musztardy
  • sól
  • pieprz
Reklama

Liście kapusty zblanszuj w gorącym bulionie, osącz. Fasolkę ugotuj na półtwardo, osącz. Mięso wyrób z jajkiem, pokrojonymi w kostkę cebulami i paprykami, musztardą oraz solą i pieprzem do smaku. Liście kapusty ułóż "na zakładkę", aby utworzyły prostokąt. Rozłóż farsz, wciśnij w niego fasolki. Zwiń roladę. Zawiń ją w folię aluminiową, zalej w rondlu bulionem z blanszowania kapusty. Duś 20 min.

Reklama
Reklama
Reklama