Rolada w kapuście
Przygotowanie: 45 min
Porcja: 250 kcal
- Naj
Opublikowano: 23.09.2008, 12:45
Reklama
SKŁADNIKI NA 6 PORCJI:
Reklama
- 8 liści kapusty włoskiej
- 1/2 l bulionu warzywnego
- 20 dag fasolki szparagowej
- 50 dag mielonej wieprzowiny
- jajko
- 3 cebule
- po 1/2 czerwonej, zielonej i żółtej papryki
- 2 łyżki musztardy
- sól
- pieprz
Reklama
Liście kapusty zblanszuj w gorącym bulionie, osącz. Fasolkę ugotuj na półtwardo, osącz. Mięso wyrób z jajkiem, pokrojonymi w kostkę cebulami i paprykami, musztardą oraz solą i pieprzem do smaku. Liście kapusty ułóż "na zakładkę", aby utworzyły prostokąt. Rozłóż farsz, wciśnij w niego fasolki. Zwiń roladę. Zawiń ją w folię aluminiową, zalej w rondlu bulionem z blanszowania kapusty. Duś 20 min.
Reklama
Reklama
Reklama