Reklama

Składniki:

Reklama
  • 0,5 kg mąki tortowej
  • 1/4 szklanki mleka
  • 3 łyżki oleju
  • 1 jajko
  • 1/4 szklanki cukru
  • 50 g drożdży
  • cukier waniliowy
  • marmolada
Reklama

Mleko i cukier lekko podgrzewamy w garnuszku, dodajemy do nich drożdże. Całość wlemamy do miski z mąką. Dodajemy jajko, olej i cukier waniliowy. Całość mieszamy i zagniatamy. Gotowe ciasto wałkujemy na okrągłe placki (kształt koła). Kroimy jak tort w trójkąty, smarujemy marmoladą i wałkujemy (zawijamy) w rogaliki. Pieczemy około 25 min w temp 190 stopni - tak by ciasteczka lekko sie zrumieniły.
Smacznego!

Reklama
Reklama
Reklama