Rogaliki drożdżowe z marmoladą
Pyszne rogaliki drożdżowe w sam raz do zimowej, gorącej herbatki.
- kobieta.pl
Opublikowano: 28.01.2013, 12:06
Reklama
Składniki:
Reklama
- 0,5 kg mąki tortowej
- 1/4 szklanki mleka
- 3 łyżki oleju
- 1 jajko
- 1/4 szklanki cukru
- 50 g drożdży
- cukier waniliowy
- marmolada
Reklama
Mleko i cukier lekko podgrzewamy w garnuszku, dodajemy do nich drożdże. Całość wlemamy do miski z mąką. Dodajemy jajko, olej i cukier waniliowy. Całość mieszamy i zagniatamy. Gotowe ciasto wałkujemy na okrągłe placki (kształt koła). Kroimy jak tort w trójkąty, smarujemy marmoladą i wałkujemy (zawijamy) w rogaliki. Pieczemy około 25 min w temp 190 stopni - tak by ciasteczka lekko sie zrumieniły.
Smacznego!
Reklama
Reklama
Reklama