Reklama

SKŁADNIKI:
● cebula
● olej
● 25 dag ryżu
● 1/2 l bulionu warzywnego
● łyżką masła
● 10 dag gorgonzoli
● garść orzechów laskowych
● garść rukoli
● puszka ciecierzycy
● sól
●pieprz
Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Wsyp ryż i smaż około 2 minut, mieszając. Wlej bulion; płyn powinien zakryć ryż dwucentymetrową warstwą. Dopraw solą i pieprzem. Gotuj na małym ogniu około 15 minut, mieszając, aż ryż wchłonie cały płyn. Zdejmij z ognia, dodaj masło. Ser i orzechy pokrusz, rukolę opłucz i osusz. Ciecierzycę osącz z zalewy, dodaj do ryżu wraz z orzechami i serem. Dopraw pieprzem i delikatnie wymieszaj. Podawaj z rukolą.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama