Risotto z pieczarkami
Przygotowanie: 30 minut
Porcja: 500 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 20.03.2005, 14:14
Reklama
Składniki na 2 porcje
Reklama
- szklanka ryżu
- cebula
- 20 dag pieczarek
- kawałek selera korzeniowego
- kostka bulionowa
- łyżeczka posiekanej natki
- łyżka masła
- 2 łyżki oleju
- sól, pieprz
Reklama
Cebulę posiekać, zeszklić na oleju. Wsypać ryż, oprószyć solą, prażyć kilka minut. Zalać 2 szklankami wody, dodać kostkę, gotować pod przykryciem na małym ogniu 10 minut.
Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Seler obrać, pokroić w małą kostkę. Masło stopić na patelni, wrzucić pieczarki i seler, smażyć kilka minut. Oprószyć solą i pieprzem.
Mieszankę grzybowo-selerową dodać do ryżu, dokładnie wymieszać. Gotować jeszcze 5 minut na małym ogniu często mieszając. Przyprawić do smaku, posypać natką pietruszki.
Reklama
Reklama
Reklama