Risotto po karaibsku z indykiem
Przygotowanie: 20 minut
Gotowanie: 20 minut
Porcja: 370 kcal
Składniki na 6 porcji
- Moje Gotowanie
● 20 dag ryżu
● 400 ml bulionu drobiowego
● 2 łyżeczki curry
● owoc mango
● 2 kiwi
● 2 pomidory
● 10 dag mrożonego groszku
● 40 dag piersi indyka
● wędzona suszona kiełbaska
● 20 dag krewetek
● 2 łyżki oleju
● 4 łyżki oliwy
● sok z cytryny
● sól, pieprz
Ryż umyć i gotować 20 min w bulionie z dodatkiem curry, odstawić.
Mango obrać, miąższ pokroić w kostkę. Kiwi obrać i pokroić w kostkę. Pomidory umyć i pokroić w kostkę. Rozmrożony groszek obgotować 3 min w osolonym wrzątku, osączyć.
Kiełbaskę pokroić na plasterki. Indyka pokroić na małe kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Obsmażyć na gorącym oleju, wrzucić kiełbaskę i krewetki. Smażyć razem 2-3 min.
Roztrzepać oliwę z sokiem z cytryny, solą i pieprzem, wymieszać z ryżem i pozostałymi składnikami. Przed podaniem posypać natką.