Remoulade
Przygotowanie: 10 minut

- Moje Gotowanie
Do zimnych mięs, wędlin, ryb, skorupiaków, sałatek
Należy do sosów przygotowywanych na bazie majonezu. Nazwy tej używa się też w stosunku do majonezu z musztardą, czosnkiem i pieprzem, dodawanego do różnych sałatek.
Na 1 i 1/2 szklanki
- 250 ml majonezu
- 4 korniszony
- łyżka kaparów
- 2 gałązki świeżego lub łyżeczka suszonego estragonu
- 2 gałązki natki
- 2 filety anchois
- ugotowane żółtko
- sól, pieprz
Korniszony pokroić w kostkę. Kapary przepołowić, większe posiekać. Świeży estragon i natkę opłukać, osuszyć, posiekać. Anchois posiekać. Żółtko rozdrobnić widelcem.
Wszystkie składniki wymieszać z majonezem, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Nasza rada: ząbek czosnku rozgnieciony ze szczyptą soli nada mu bardziej ostry smak.
Polecane
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa