Razowiec z szynką
Przygotowanie: 20 minut
Porcja: 340 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 20.03.2005, 15:48
Reklama
Składniki na 4 porcje
Reklama
- 8 kromek razowego chleba, najlepiej wieloziarnistego
- 4 plastry Szynki Litewskiej lub Szynki Familia Morliny
- 2-3 łyżki masła
- kilka gałązek koperku
- 2 łyżki gęstego majonezu
- garść kiszonej kapusty (można też użyć kawałek kapusty białej lub pekińskiej)
- 4 średnie ogórki konserwowe
- sól, kminek
Reklama
Gałązki koperku opłukać, dobrze osuszyć i drobno pokroić. Masło utrzeć z koperkiem i szczyptą soli. Kilka nasion kminku wymieszać z majonezem.
4 kromki chleba posmarować masłem koperkowym, a cztery majonezem.
Ogórki konserwowe pokroić wzdłuż na plasterki i ułożyć na kromkach z majonezem.
Kapustę kiszoną dobrze odcisnąć i pokroić, ale nie za drobno. Jeżeli jest bardzo kwaśna, przepłukać zimną wodą.
Białą lub pekińską oczyścić i poszatkować. Białą przelać na sicie wrzącą, lekko osoloną wodą i dokładnie osączyć.
Kapustę (białą, pekińską lub kiszoną) rozłożyć na ogórkach. Przykryć plasterkami szynki i kromkami chleba z masłem.
Reklama
Reklama
Reklama