Reklama

Na 10 porcji:

Reklama
  • 1/2 kg mąki
  • 3 jajka
  • 2 żółtka
  • białko
  • po 1/2 pęczka bazylii i natki
  • 20 dag twarożku
  • 25 dag mozzarelli
  • garść parmezanu
  • cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • oliwa
  • masło
  • pieprz
  • listki bazylii
Reklama

Na maśle zeszklij cebulę i czosnek, ostudź, włóż listki bazylii, roztarte sery i pieprz. Zieleninę zmiksuj z żółtkami i jajami, połącz z mąką, wyrób ciasto, rozwałkuj, pokrój na pasy. Jeden posmaruj białkiem, połóż porcje farszu i przykryj drugim, dociśnij. Pokrój radełkiem na kwadraty. Ugotuj w osolonej wodzie.

Reklama
Reklama
Reklama