Ravioli verdi
Czas przygotowania 40 min
Porcja 280 kcal
- Naj
Opublikowano: 30.09.2007, 21:45
Reklama
Na 10 porcji:
Reklama
- 1/2 kg mąki
- 3 jajka
- 2 żółtka
- białko
- po 1/2 pęczka bazylii i natki
- 20 dag twarożku
- 25 dag mozzarelli
- garść parmezanu
- cebula
- 3 ząbki czosnku
- oliwa
- masło
- pieprz
- listki bazylii
Reklama
Na maśle zeszklij cebulę i czosnek, ostudź, włóż listki bazylii, roztarte sery i pieprz. Zieleninę zmiksuj z żółtkami i jajami, połącz z mąką, wyrób ciasto, rozwałkuj, pokrój na pasy. Jeden posmaruj białkiem, połóż porcje farszu i przykryj drugim, dociśnij. Pokrój radełkiem na kwadraty. Ugotuj w osolonej wodzie.
Reklama
Reklama
Reklama