Ragout wieprzowe z pieczarkami
Przygotowanie: 40 minut
Duszenie: ok. 1 godziny
Porcja: 320 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 20.06.2005, 11:56
Reklama
Składniki na 8 porcji
Reklama
- 80 dag karkówki
- 10 dag boczku
- 2 cebule
- 20 dag pieczarek
- 2 ząbki czosnku
- papryka
- 100 ml przecieru pomidorowego
- 200 ml bulionu
- 100 ml wytrawnego czerwonego wina
- 3 łyżki oleju
- 2 ziarna ziela angielskiego
- listek laurowy
- szczypta Ziół prowansalskich PRYMAT
- papryka słodka, kminek, pieprz, sól
Reklama
Karkówkę umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę, oprószyć solą, pieprzem i papryką. Boczek pokroić w kostkę. Cebule obrać, pokroić. Pieczarki obrać, pokroić na ćwiartki. Czosnek obrać, pokroić na plasterki. Paprykę oczyścić z pestek, pokroić na kawałki.
Olej rozgrzać w rondlu, przesmażyć boczek. Dodać karkówkę, przesmażyć. Wrzucić pieczarki, cebulę, czosnek i paprykę, smażyć 10 min.
Wlać bulion i wino, dodać przecier pomidorowy i przyprawy, dusić do miękkości ok. 1 godziny.
Reklama
Reklama
Reklama