Reklama

SKŁADNIKI NA 6 PORCJI

Reklama
  • 1 kg cielęciny (górka, łopatka)
  • 6 marchewek
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 3 pory
  • 2 cebule
  • 1/2 l bulionu mięsnego
  • 5 dag korniszonów
  • 2 łyżki zielonych oliwek
  • 2 łyżki oleju
  • listek laurowy
  • po szczypcie rozmarynu, tymianku, oregano
  • sól, pieprz
Reklama

Cielęcinę pokroić na kawałki, oprószyć solą. Cebule posiekać.
Olej rozgrzać w rondlu, wrzucić cebule, zrumienić. Dodać mięso, przesmażyć. Zalać bulionem, dodać listek laurowy, dusić pod przykryciem 30 minut.
Marchewki, łodygi selera i pory obrać, umyć, pokroić na kawałki. Warzywa dodać do mięsa, oprószyć ziołami, przyprawić solą i pieprzem, dusić 20 minut.
Dodać korniszony i oliwki, chwilę poddusić.

Reklama
Reklama
Reklama