Ragout cielęce z warzywami
Przygotowanie: 25 minut
Duszenie: ok. 1 godziny
Porcja: 360 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 21.03.2005, 15:17
Reklama
SKŁADNIKI NA 6 PORCJI
Reklama
- 1 kg cielęciny (górka, łopatka)
- 6 marchewek
- 2 łodygi selera naciowego
- 3 pory
- 2 cebule
- 1/2 l bulionu mięsnego
- 5 dag korniszonów
- 2 łyżki zielonych oliwek
- 2 łyżki oleju
- listek laurowy
- po szczypcie rozmarynu, tymianku, oregano
- sól, pieprz
Reklama
Cielęcinę pokroić na kawałki, oprószyć solą. Cebule posiekać.
Olej rozgrzać w rondlu, wrzucić cebule, zrumienić. Dodać mięso, przesmażyć. Zalać bulionem, dodać listek laurowy, dusić pod przykryciem 30 minut.
Marchewki, łodygi selera i pory obrać, umyć, pokroić na kawałki. Warzywa dodać do mięsa, oprószyć ziołami, przyprawić solą i pieprzem, dusić 20 minut.
Dodać korniszony i oliwki, chwilę poddusić.
Reklama
Reklama
Reklama