Reklama

●2/3 szklanki maki pszennej
●2 łyżki mąki ziemniaczanej
●250 g serka homogenizowanego
●2 jajka
●50 dag śliwek
●cynamon
●10 łyżek soku pomarańczowego
● łyżka skórki otartej z cytryny
●2 łyżki cukru
●cukier waniliowy
●olej
●cukier puder i płatki migdałowe
[adsense]
Obie mąki połącz, dodaj serek i żółtka, a następnie ubitą pianę z białek. Śliwki wydryluj, włóż do rondelka, oprósz cynamonem. Dodaj sok, skórkę z cytryny, cukier i cukier waniliowy. Duś 10 min na małym ogniu. Część śliwek odłóż, a resztę zmiksuj. Z ciasta serowego usmaż na oleju rumiane racuszki, odsącz je na pergaminie. Posyp cukrem pudrem i płatkami migdałowymi. Podawaj z musem i śliwkami.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama