W pierwszej kolejności połącz wszystkie składniki (z wyjątkiem mąki) w przestrzennym naczyniu i bardzo dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj mąkę, po 1/2 filiżanki na raz, aż ciasto stanie się trudne do wymieszania. Umieść ciasto na blacie i nadal dodawaj mąki, aż ciasto przestanie się lepić. Co dalej? Zagotuj osoloną wodę w dużym garnku. Następnie chwyć ciasto i zwiń je w kształt grubego sznurka. Za pomocą noża potnij je na kawałki - kształt kopytek. Umieść kopytka w wodzie i mieszaj od czasu do czasu, żeby nie skleiły się ze sobą. Gdy wypłyną na powierzchnię, gotuj je jeszcze przez 2-3 minuty, a następnie wyjmij łyżką z wody. Umieść ugotowane kopytka w misce z odrobiną oliwy z oliwek, aby powstrzymać sklejanie. Aby zrobić sos szałwiowy stop masło, podgrzewając je w rondlu. Zdejmij je z ognia, dodaj 2 łyżki szałwii i postaw ponownie na ogniu, ciągle mieszając aż lekko zbrązowieje, ale nie będzie spalone. Na koniec polej kopytka obficie sosem! SUPER PRZEPIS KOPYTKA Z MASŁEM SZAŁWIOWYM Przeczytaj również: Kopytka boczkiem na jesień 2016 Makaron z dyni
"}}]],"promo":null,"userRatings":{"total":0,"isHalfStar":false},"isSaveable":false,"sponsor":null,"relatedItems":null,"plantOverview":null,"openWebSettings":null,"breadcrumbs":[{"label":"Strona główna","url":"https://www.kobieta.pl:443"},{"label":"Styl życia","url":"https://www.kobieta.pl/tak-zyjemy/"},{"label":"Kuchnia","url":"https://www.kobieta.pl/tak-zyjemy/kuchnia/"},{"label":"PYSZNE KOPYTKA Z DYNI!"}],"seoMetadata":{"title":"PYSZNE KOPYTKA Z DYNI!","description":"Pyszne koptyka z dyni idealne na jesienny obiad. Mamy dla Was super przepis.","metaTitle":"PYSZNE KOPYTKA Z DYNI!","metaDescription":"Pyszne koptyka z dyni idealne na jesienny obiad. Mamy dla Was super przepis.","image":{"@type":"Image","@id":"/v5/.well-known/genid/5c005c58a5dd91dc73a0","aspectRatio":0.6661290322580645,"height":508,"width":610,"alt":"kopytka0001","sourceName":"Fot. Shutterstock.com","title":"kopytka0001","url":"https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/58/2024/09/unnamed-file-8a174df.jpeg"},"type":"article","robots":"","canonicalUrl":"https://www.kobieta.pl/tak-zyjemy/kuchnia/pyszne-kopytka-z-dyni/"},"speedCurveLux":{"label":"article","data":{"layout-variant":"headline"}},"pageUrl":"https://www.kobieta.pl/tak-zyjemy/kuchnia/pyszne-kopytka-z-dyni/","canonicalUrl":"https://www.kobieta.pl/tak-zyjemy/kuchnia/pyszne-kopytka-z-dyni/","permutiveModel":{"category":["kuchnia","tak-zyjemy"],"subcategory":["article"],"channel":"tak-zyjemy","title":"PYSZNE KOPYTKA Z DYNI!","article":{"id":"216743","description":"Pyszne koptyka z dyni idealne na jesienny obiad. Mamy dla Was super przepis.","type":"article","author":"azych","tags":["dynia","jedzenie","jesień","lunch","obiad","parmezan"]}},"socialShare":{"platforms":["facebook","twitter","pinterest","email"],"emailSubject":"","emailBody":"","twitterHandle":"","fbAuthorizeCode":"","title":"PYSZNE%20KOPYTKA%20Z%20DYNI!","tweet":"PYSZNE%20KOPYTKA%20Z%20DYNI!","disabled":false,"imageUrl":"https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/58/2024/09/unnamed-file-8a174df.jpeg","url":"https://www.kobieta.pl/tak-zyjemy/kuchnia/pyszne-kopytka-z-dyni/"},"schema":{"@context":"https://schema.org","@id":"https://www.kobieta.pl/tak-zyjemy/kuchnia/pyszne-kopytka-z-dyni/#Article","@type":"Article","description":"Pyszne koptyka z dyni idealne na jesienny obiad. Mamy dla Was super przepis.","image":{"@type":"ImageObject","height":574,"width":768,"url":"https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/58/2024/09/unnamed-file-8a174df.jpeg?resize=768,574"},"mainEntityOfPage":{"@type":"WebPage","@id":"https://www.kobieta.pl/tak-zyjemy/kuchnia/pyszne-kopytka-z-dyni/"},"name":"PYSZNE KOPYTKA Z DYNI!","url":"https://www.kobieta.pl/tak-zyjemy/kuchnia/pyszne-kopytka-z-dyni/","author":[{"@type":"Person","name":"azych","url":"https://www.kobieta.pl/author/azych"}],"dateModified":"2024-09-21T10:47:43+02:00","datePublished":"2016-10-19T10:59:00+02:00","headline":"PYSZNE KOPYTKA Z DYNI!","keywords":"dynia, jedzenie, jesień, lunch, obiad, parmezan","publisher":{"@type":"Organization","name":"Kobieta.pl","url":"https://www.kobieta.pl","logo":{"@type":"ImageObject","height":42,"url":"https://media.immediate.co.uk/volatile/sites/58/2024/04/kobieta-logo-primary2-fa242e6.svg?resize=228,42","width":228}},"speakable":{"@type":"SpeakableSpecification","xpath":["/html/head/title","/html/head/meta[@name=\"description\"]/@content"]}},"targeting":{"gtm":{"cat":["kuchnia","tak-zyjemy"],"channel":"tak-zyjemy","format":"standard","pageid":"216743","primary_cat":"kuchnia","subcat":"article","author":"azych","publish_date":"2016-10-19T08:59:00+00:00","template":"article","taxonomies":{"posttag":["dynia","jedzenie","jesien","lunch","obiad","parmezan"]}},"dfp":{"configuration":"UAT","cat":["kuchnia","tak-zyjemy"],"channel":"tak-zyjemy","format":"standard","pageid":"216743","primary_cat":"kuchnia","subcat":"article","posttag":["dynia","jedzenie","jesien","lunch","obiad","parmezan"]},"piano":[{"key":"premiumContent","value":false},{"key":"primaryCategory","value":"kuchnia"},{"key":"postType","value":"article"},{"key":"categories","value":["kuchnia","tak-zyjemy"]},{"key":"tags","value":["dynia","jedzenie","jesien","lunch","obiad","parmezan"]}]},"postPreview":null,"affiliateMessage":null,"image":{"@type":"Image","@id":"/v5/.well-known/genid/5c005c58a5dd91dc73a0","aspectRatio":0.6661290322580645,"height":508,"width":610,"alt":"kopytka0001","sourceName":"Fot. Shutterstock.com","title":"kopytka0001","url":"https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/58/2024/09/unnamed-file-8a174df.jpeg"},"ediplayer":null,"onnetworkplayer":null,"greenVideo":null,"hideComments":false,"suppression":{"@type":"Suppression","@id":"/v5/.well-known/genid/a7003ac84bfd21360059","disableAboveFooter":false,"disableAdsOnPictures":false,"disableAllAds":false,"disableBelowHeader":false,"disableBurdaffiInText":false,"disableBurdaffiWidgets":false,"disableEdiplayerAds":false,"disableEdiplayerAutoplay":false,"disableEdiplayerInjection":false,"disableEdiplayerPlaylist":false,"disableInTextAds":false,"disableRtbAds":false,"hidePromoLogoInHeader":false},"layout":"headline","taxonomies":[{"@type":"Taxonomy","@id":"/v5/.well-known/genid/0e136091ca8b4a2940aa","display":"Kategorie","terms":[{"@type":"Term","@id":"/v5/.well-known/genid/977b6d8b22eee9276ec3","slug":"kuchnia","display":"Kuchnia","parent":{"@type":"Term","@id":"/v5/.well-known/genid/620c5917aa75482b6a84","slug":"tak-zyjemy","display":"Styl życia"},"taxonomy":"category"},{"@type":"Term","@id":"/v5/.well-known/genid/a252793805398a640424","slug":"tak-zyjemy","display":"Styl życia","taxonomy":"category"}]},{"@type":"Taxonomy","@id":"/v5/.well-known/genid/9db6a99e4bbd4a9eb294","display":"Tagi","terms":[{"@type":"Term","@id":"/v5/.well-known/genid/2e4b922f6d3a0808aa80","slug":"dynia","display":"dynia","taxonomy":"post_tag"},{"@type":"Term","@id":"/v5/.well-known/genid/e2582ee39847c5471e70","slug":"jedzenie","display":"jedzenie","taxonomy":"post_tag"},{"@type":"Term","@id":"/v5/.well-known/genid/f746b267f28aa9be5908","slug":"jesien","display":"jesień","taxonomy":"post_tag"},{"@type":"Term","@id":"/v5/.well-known/genid/e4cd6d46f20986c5439a","slug":"lunch","display":"lunch","taxonomy":"post_tag"},{"@type":"Term","@id":"/v5/.well-known/genid/df071709b0965c6865ed","slug":"obiad","display":"obiad","taxonomy":"post_tag"},{"@type":"Term","@id":"/v5/.well-known/genid/175d6d93c59affda0cc6","slug":"parmezan","display":"parmezan","taxonomy":"post_tag"}]}],"table":null,"postFormat":"standard","showHeroImageOverlayIcon":false,"gemius":{"id":".XdAfWdwB_6mYT5KSlnGr4XBroGFNhsKUVnuscDogkb.X7","url":"pro.hit.gemius.pl/gemius.js","parameters":{"content_identifier":"987340","content_title":"PYSZNE KOPYTKA Z DYNI!","content_type":"article","publication_date":"2016-10-19T08:59:00+00:00","player":1}},"c2cVars":{"contentId":216743,"contentName":"PYSZNE KOPYTKA Z DYNI!","contentType":"ContentArticle","contentUrl":"https://www.kobieta.pl/tak-zyjemy/kuchnia/pyszne-kopytka-z-dyni/","pageType":"Content","siteCategory":"Kobieta.pl/Tak-zyjemy/Kuchnia","siteCategoryId":null,"siteCategoryName":"Kuchnia","website":"kobieta-pl"},"relatedEdiPlayer":{"postType":"article","playerType":"related","breadcrumbs":["Styl życia","Kuchnia"],"keywords":["dynia","jedzenie","jesień","lunch","obiad","parmezan"],"disablePlaylist":false,"disableAds":false,"disableAutoplay":false,"isAdult":false},"sponsorTracking":null,"postMeta":{"client":"kobieta","schemaId":"https://www.kobieta.pl/tak-zyjemy/kuchnia/pyszne-kopytka-z-dyni/#Article","entity":"post","source":"search-api","clientId":"216743"},"recommendedCards":null,"adSettings":{"unitName":"/22760503335/Kobieta.pl/","headerBidder":"none","headerBidderUrl":null,"headerBidderTimeout":1500,"adRefresh":{"enabled":true,"excludedOrderIds":[0],"durationInView":20,"percentageInView":50},"targets":{"configuration":["UAT"]},"lazyLoading":{"enabled":false,"renderMarginPercent":1000,"mobileScaling":0},"stitcher":{"disableAllAdvertising":false},"enableAdvertBeforeBodyOfContent":{"article":true,"recipe":false},"nativeAdvertiser":"none","promoPlacementId":".cDmQmMy0l5bPEAnX08d9Hi6Pi9okLrTr8joB_glidz.E7","permutiveConfig":{"permutiveProjectId":"","permutiveApiKey":"","permutiveDomain":""}},"currentPage":1,"pockets":{"aboveFooter":[],"articleContentBottom":[],"articleHeader":[],"articleMeta":[],"articleActions":[{"componentId":"savePostButton","props":{}}],"articleBelowContent":[{"componentId":"tagCloud","props":{"data":{"taxonomies":["post_tag"]},"widgetArea":"articleBelowContent"}}],"articleFooter":[{"componentId":"burdaffi_widget_id","props":{"data":{"widgetId":"dd523670968d53be9e30dab7521d5397","wrapperCssClass":"ecomm-boxd"},"widgetArea":"articleFooter"}},{"componentId":"dynamicRelatedContent","props":{"data":{"title":"Polecane","limit":16,"showCardLabels":true,"layout":"horizontal","hideOnMobile":false,"smallCardTitles":false,"categories":[],"type":[],"contentType":[],"aspectRatioOverride":"square","hidePublishDateOnCards":false,"hideAuthorNameOnCards":true,"displayCarousel":false},"widgetArea":"articleFooter"}},{"componentId":"im_carousel_card_widget","props":{"data":{"title":"Promocja","categoryLabels":"hide","categories":["wspolpraca-reklamowa"],"tags":[],"tagsOperators":"","articlesType":"","contentType":"","aspectRatioOverride":"landscape","buttonText":"","buttonLink":"","showDescriptions":false,"showAdvertisingCooperationLabel":true,"showSponsorLabel":false,"showDotsNavigation":false,"numberOfCardsToInclude":8,"numberOfCardsToShowInViewport":4,"pinnedContent":[]},"widgetArea":"articleFooter"}}],"articleSidebar":[{"componentId":"burdaffi_widget_id","props":{"data":{"widgetId":"944195871a8e622d8c045656b6cdb3bb","wrapperCssClass":"ecomm-narrow"},"widgetArea":"articleSidebar"}}],"pageBottom":[{"componentId":"text","props":{"data":{"title":"Legal notice","text":"
Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji jest zabronione oraz wymaga uprzedniej, jednoznacznie wyrażonej zgody administratora serwisu – Burda Media Polska sp. z o.o. Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.
\r\n
Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych.\r\n
Sposób przygotwania W pierwszej kolejności połącz wszystkie składniki (z wyjątkiem mąki) w przestrzennym naczyniu i bardzo dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj mąkę, po 1/2 filiżanki na raz, aż ciasto stanie się trudne do wymieszania. Umieść ciasto na blacie i nadal dodawaj mąki, aż ciasto przestanie się lepić. Co dalej? Zagotuj osoloną wodę w dużym garnku. Następnie chwyć ciasto i zwiń je w kształt grubego sznurka. Za pomocą noża potnij je na kawałki - kształt kopytek. Umieść kopytka w wodzie i mieszaj od czasu do czasu, żeby nie skleiły się ze sobą. Gdy wypłyną na powierzchnię, gotuj je jeszcze przez 2-3 minuty, a następnie wyjmij łyżką z wody. Umieść ugotowane kopytka w misce z odrobiną oliwy z oliwek, aby powstrzymać sklejanie. Aby zrobić sos szałwiowy stop masło, podgrzewając je w rondlu. Zdejmij je z ognia, dodaj 2 łyżki szałwii i postaw ponownie na ogniu, ciągle mieszając aż lekko zbrązowieje, ale nie będzie spalone. Na koniec polej kopytka obficie sosem! SUPER PRZEPIS KOPYTKA Z MASŁEM SZAŁWIOWYM Przeczytaj również: Kopytka boczkiem na jesień 2016 Makaron z dyni
Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji jest zabronione oraz wymaga uprzedniej, jednoznacznie wyrażonej zgody administratora serwisu – Burda Media Polska sp. z o.o. Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.
Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych.