Puszysty piętrus
Przygotowanie: 20 minut
Oczekiwanie: ok. 1 godziny
Porcja: 310 kcal

- Moje Gotowanie
Opublikowano: 17.03.2005, 13:55
Reklama
SKŁADNIKI NA 6 PORCJI
Reklama
- 24 okrągłe biszkopty
- 1/2 l śmietany 12%
- 1/4 szklanki cukru pudru
- 2 łyżki żelatyny
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- 5-7 kropli aromatu waniliowego
- 1/2 szklanki słabej herbaty
- łyżeczka rumu
- kilka kropli soku z cytryny
Reklama
Żelatynę zalać 1/4 szklanki zimnej wody. Gdy spęcznieje, lekko podgrzać, rozpuścić.
Śmietanę starannie wymieszać z wiórkami, cukrem pudrem, aromatem, schłodzić. Dodać żelatynę, wymieszać na jednolitą masę.
Ostudzoną herbatę wymieszać z rumem i sokiem z cytryny. Biszkopty maczać w płynie, wkładać do wysokich szklanek, przekładając je tężejącą masą śmietankową. Deser wstawić na 1 godzinę do lodówki.
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
18.11.2020, 10:46
22.09.2020, 15:50
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa