Reklama

● cebula
● 2 łyżki masła
● 50 dag mięsa mieszanego mielonego
● po 3 łyżki świeżego lubczyku, majeranku i oregano
● 2 jajka
● sól
● pieprz
● 2 kostki bulionu mięsnego
● 2 garście liści młodego szpinaku
● 2 ząbki czosnku
● gałka muszkatołowa
Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na łyżce masła. Wymieszaj z mięsem, posiekanymi ziołami, jajkami oraz solą i pieprzem do smaku. Dokładnie wyrób. Formuj nieduże pulpety. Kostki bulionowe rozpuść w 1,5 l wody, zagotuj. Włóż pulpety, gotuj 5 min. Wyjmuj łyżką cedzakową. Szpinak zblanszuj, podsmaż na reszcie masła z posiekanym czosnkiem. Przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Pulpety podawaj na szpinaku, posypane oregano.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama