Reklama

Przygotowanie 30 minut
Porcja 180 kcal

Reklama
  • 15 dag wątróbki cielęcej lub drobiowej
  • cebula
  • czerstwa kajzerka
  • 2 łyżki tartej bułki
  • 2 jajka
  • po łyżce mąki, posiekanej natki i majeranku
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz
Reklama

Cebulę posiekaj i podsmaż na oleju razem z umytą i osuszoną, pokrojoną na kawałki wątróbką. Bułkę namocz w wodzie, odciśnij. Wszystko przepuść przez maszynkę. Dodaj jajka, natkę, przyprawy, dokładnie wymieszaj. Jeśli masa jest za rzadka, dodaj trochę tartej bułki. Dłońmi zmoczonymi w zimnej wodzie formuj małe kulki i obtaczaj je w mące. Gotuj w osolonej wodzie lub bezpośrednio w zupie, rosole lub bulionie.

Reklama
Reklama
Reklama