Pulpety do zup i bulionów
Wzbogacą smak bulionu, sprawią, że zwykły rosół stanie się wykwintnym i jednocześnie pożywnym, sycącym daniem.

- Naj
Przygotowanie 30 minut
Porcja 180 kcal
- 15 dag wątróbki cielęcej lub drobiowej
- cebula
- czerstwa kajzerka
- 2 łyżki tartej bułki
- 2 jajka
- po łyżce mąki, posiekanej natki i majeranku
- olej do smażenia
- sól, pieprz
Cebulę posiekaj i podsmaż na oleju razem z umytą i osuszoną, pokrojoną na kawałki wątróbką. Bułkę namocz w wodzie, odciśnij. Wszystko przepuść przez maszynkę. Dodaj jajka, natkę, przyprawy, dokładnie wymieszaj. Jeśli masa jest za rzadka, dodaj trochę tartej bułki. Dłońmi zmoczonymi w zimnej wodzie formuj małe kulki i obtaczaj je w mące. Gotuj w osolonej wodzie lub bezpośrednio w zupie, rosole lub bulionie.
Polecane
„Czekaliśmy z bliskością aż do ślubu i to był błąd. W łóżku pasujemy do siebie jak pięść do nosa”
„Teściowa wynosi się do Malagi. Rozumiem, że ma dość polskiej zimy i kolejek do lekarzy, ale kto zajmie się wnukami?”
Kartki z życzeniami na prima aprilis z pomysłem i puentą. Te słowa wzruszają i bawią do łez
Kartki na Nowy Rok i życzenia noworoczne - piękne i zabawne teksty do przepisania lub wydruku
Paulo Coelho - cytaty, które skłaniają do refleksji. Myśli pełne pasji i pięknego przesłania
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa