Pulpeciki z wołowiny
Przygotowanie: 25 minut
Oczekiwanie: 1 godzina
Porcja: 410 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 30.03.2005, 12:17
Reklama
Składniki na 6 porcji
Reklama
- 1 i 1/2 kg mielonej wołowiny
- 10 dag puree ziemniaczanego
- cebula
- 3 łyżki bułki tartej
- 5 łyżek śmietany
- jajko
- kilka gałązek natki
- 3 łyżki masła
- 2 łyżki oleju
- sól
Reklama
Cebulę posiekać. Łyżkę masła stopić na patelni, wrzucić cebulę, zeszklić. Natkę umyć, posiekać.
Mieloną wołowinę, puree ziemniaczane, cebulę, bułkę tartą, śmietanę, jajko i natkę dokładnie wyrobić, przyprawić solą.
Z masy uformować małe pulpety, przykryć, odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Pozostałe masło i olej rozgrzać w głębokiej patelni, wrzucić pulpety, smażyć ze wszystkich stron na rumiano. Podawać z żurawiną.
Reklama
Reklama
Reklama