Pulpeciki z indyka według Konrada Gacy
Nie masz pomysłu na zdrowy obiad? Oto doskonały przepis na pulpeciki z indyka według Konrada Gacy.
- Claudia
Opublikowano: 20.06.2015, 08:00
Reklama
PORCJA: 815 kcal
PRZYGOTOWANIE: 45 minut
Reklama
- 150 g szpinaku
- ząbek czosnku
- 300 g mielonego indyka
- 5 łyżek płatków owsianych
- łyżka oliwy
- białko z 1 jaja
- pieprz, majeranek, gałka muszkatołowa
- 250 ml jogurtu
- koperek
Reklama
Szpinak i posiekany czosnek dusić na małym ogniu, zmiksować. Wymieszać z mięsem, płatkami owsianymi, oliwą, białkiem i przyprawami. Formować kulki i gotować 15 min. Polać jogurtem z koperkiem.
Reklama
Reklama
Reklama