Pudding ziemniaczany
Czas przygotowania: 20 minut
Czas zapiekania: 45 minut
Kaloryczność: 320 kcal
Ilość porcji: 6

- Moje Gotowanie
SKŁADNIKI:
- 60 dag ziemniaków
- 20 dag filetów z dorsza
- szklanka mleka
- szklanka śmietany
- 10 dag tartej goudy
- łyżka masła
- gałka muszkatołowa
- ząbek czosnku
- sól, pieprz
Etapy przygotowania
Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w plasterki. Oprószyć solą i odstawić na około 10 minut. Dno i brzegi żaroodpornego naczynia posmarować masłem i natrzeć czosnkiem, posolić.
Dorsza podzielić na małe kawałki. Ziemniaki osączyć, osuszyć i włożyć do naczynia razem z kawałkami ryby.
Posypać utartym serem, oprószyć gałką muszkatołową i pieprzem. Zalać wrzącym mlekiem. Całość polać śmietaną.
Pudding zapiekać 40–45 minut w temperaturze 180°C.
Polecane
Wegańskie desery, które nie mają sobie równych! 5 absolutnie wyjątkowych przepisów (nie tylko) dla wegan
Przepisy na święta: Kucharz Elżbiety II zdradził legendarny przepis na bożonarodzeniowy pudding. Kilka składników i poczujesz się jak królowa!
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa