Pucharek z krewetkami
Przytowanie: 15 minut
Porcja: 120 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 21.03.2005, 15:00
Reklama
SKŁADNIKI NA 2 PORCJE
Reklama
- 8 liści sałaty
- puszka krewetek (20 dag)
- 100 ml jogurtu naturalnego
- 2 łyżki śmietany
- 1-2 łyżki soku z cytryny
- kilka gałązek koperku
- sól, pieprz
Reklama
Liście sałaty umyć, dokładnie osuszyć, wyłożyć nimi dno pucharków. Krewetki osączyć na sicie z zalewy, ułożyć na liściach sałaty.
Jogurt wymieszać ze śmietaną i sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem. Sosem polać krewetki, posypać posiekanym koperkiem.
Reklama
Reklama
Reklama