Pucharek owocowy
Przygotowanie: 15 minut
Porcja: 200 kcal

- Moje Gotowanie
Opublikowano: 20.03.2005, 16:36
Reklama
Składniki na 4 porcje
Reklama
- 1/2 kg truskawek
- mała cytryna
- 3 łyżki cukru pudru
- 2 banany
- 4 kulki lodów owocowych (np. cytrynowych)
Reklama
Truskawki opłukać, usunąć szypułki, pokroić w ćwiartki. Cytrynę umyć w gorącej wodzie, osuszyć i cienko obrać ze skórki. Skórkę pokroić w cienkie paski.
Z cytryny wycisnąć sok, zagotować z cukrem pudrem, 5 łyżkami wody i skórką z cytryny.
Banany obrać, pokroić na niezbyt cienkie plasterki. Truskawki i banany zalać gorącym syropem, odłożyć na 10 minut.
Owoce w syropie nałożyć do 4 pucharków. Na wierzchu położyć po kulce lodów.
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
21.02.2020, 08:08
05.04.2020, 09:00
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa
Święta tuż-tuż… Oto 7 prezentowych inspiracji
Współpraca reklamowa