Pstrąg z migdałami w czosnku
- Naj
Opublikowano: 27.02.2007, 17:37
Reklama
- 2 pstrągi
- 3 ząbki czosnku
- natka pietruszki
- łyżka mąki
- 5 dag płatków migdałowych
- przyprawa do ryb
- olej do smażenia
- sól, cytryna
Reklama
Pstrągi umyj, osusz papierowym ręcznikiem, natrzyj (od wewnątrz i na zewnątrz) przyprawą do ryb i solą, skrop sokiem z 1/2 cytryny, odstaw na 30 min. W miseczce wymieszaj: pęczek posiekanej natki, łyżkę oleju, zmiażdżony czosnek i posiekane płatki migdałów. Nafaszeruj ryby i dokładnie obwiąż je nicią. Pstrągi smaż na chrupiąco na rozgrzanym oleju, kilka razy delikatnie je przewracając (ok. 10 min). Podawaj gorące, z plastrami cytryny i posiekaną natką.
Reklama
Reklama
Reklama