Pstrąg z migdałami
Przygotowanie: 25 minut
Porcja: 210 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 30.03.2005, 13:32
Reklama
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE
Reklama
- 4 sprawione pstrągi
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki oleju
- 4 łyżki płatków migdałowych
- sok z 1 cytryny
- sól, pieprz
Reklama
Pstrągi opłukać, osuszyć, oprószyć z obu stron solą, pieprzem i skropić sokiem wyciśniętym z cytryny.
Masło i olej rozgrzać na patelni, włożyć pstrągi, smażyć na rumiano, około 7 minut z każdej strony.
Płatki migdałowe wrzucić na suchą, rozgrzaną patelnię, chwilę rumienić.
Pstrągi rozłożyć na talerze, posypać płatkami migdałowymi. Podawać z ziemniakami, zielonym kalafiorem i papryką.
Reklama
Reklama
Reklama