Reklama
SKŁADNIKI:
  • 4 sprawione pstrągi (z głowami)
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz
  • 2 łyzki rodzynek
  • 1/2 pęczka natki
  • drożdzowa bułka
  • 50 ml winiaku
  • 3 łyżki masła
Reklama

Pstragi umyj i osusz, skrop sokiem z cytryny, oprósz w środku i na zewnątrz solą i pieprzem. Rodzynki opłucz, osącz. Natkę umyj, osusz i posiekaj. Bułkę pokrusz, skrop odrobiną winiaku, dodaj rodzynki i natkę, dokładnie wymieszaj. Farszem napełnij pstrągi, zepnij wykałaczkami. Żaroodporne naczynie posmaruj masłem, ułóż ryby, polej resztą winiaku, obłóż wiórkami masła. Zapiekaj ok. 30 min w temp. 200°C.

Reklama
Reklama
Reklama