Pstrąg wykwintny
Przygotowanie: 25 min
Pieczenie: 50 min
Kaloryczność: 120 kcal
Dla 4 osób
- Naj
Opublikowano: 04.11.2008, 10:00
Reklama
SKŁADNIKI:
- 4 sprawione pstrągi (z głowami)
- sok z cytryny
- sól, pieprz
- 2 łyzki rodzynek
- 1/2 pęczka natki
- drożdzowa bułka
- 50 ml winiaku
- 3 łyżki masła
Reklama
Pstragi umyj i osusz, skrop sokiem z cytryny, oprósz w środku i na zewnątrz solą i pieprzem. Rodzynki opłucz, osącz. Natkę umyj, osusz i posiekaj. Bułkę pokrusz, skrop odrobiną winiaku, dodaj rodzynki i natkę, dokładnie wymieszaj. Farszem napełnij pstrągi, zepnij wykałaczkami. Żaroodporne naczynie posmaruj masłem, ułóż ryby, polej resztą winiaku, obłóż wiórkami masła. Zapiekaj ok. 30 min w temp. 200°C.
Reklama
Reklama
Reklama