Pstrąg w papilotach
1 porcja - 160 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 30.03.2005, 11:34
Reklama
- sprawiony pstrąg
- łyżka oliwy
- 4 nasiona kopru włoskiego
- po 2 gałązki natki, koperku i rozmarynu
- 1/2 cytryny
- sól, pieprz
- papier do pieczenia
Reklama
Rybę opłukać, osuszyć. Posmarować ją na zewnątrz i w środku oliwą, oprószyć solą i pieprzem. Cytrynę pokroić w plasterki. Zioła opłukać.
Pstrąga ułożyć na papierze do pieczenia. Do środka włożyć ziarenka kopru, gałązki ziół i plasterek cytryny. Wierzch obłożyć pozostałymi plasterkami cytryny. Rybę owinąć papierem, końce zawinąć.
Grillować ok. 10 minut (nie odwracać). Uwaga! Między rusztem a żarem musi być odstęp, by papier się nie zapalił. Podawać z sałatką z kaszy kuskus.
Reklama
Reklama
Reklama