Pstrąg pieczony w płatkach migdałów
Ryba wpływa na wszystko! Samo zdrowie!
- kobieta.pl
Opublikowano: 29.09.2014, 11:16
Reklama
Składniki:
Reklama
- spory pstrąg
- płatki migdałów - opakowanie
- dwie marchewki
- 3 łyżki masła
- sól morska
- natka pietruszki
- cytryna
Reklama
Wypatrosz pstrąga, umyj go i osusz. Natrzyj solą, do środka włóż łyżkę masła i posiekaną pietruszkę. Rybę posyp pietruszką także na wierzchu, dodaj dwa plasterki cytryny, posyp wiórkami masła, obłóż marchewką. Piecz w 200 stopniach przez około 30 minut. Na łyżce masła zrumień migdały. Posyp nimi rybe i piecz jeszcze 10 minut. Podawaj z ziemniakiami!
Reklama
Reklama
Reklama