Pstrąg faszerowany
Przygotowanie: 35 min, kaloryczność 170 kcal, dla 2 osób
- Naj
Opublikowano: 01.04.2009, 10:00
Reklama
● 2 sprawione pstrągi
● sok z cytryny
● sól
● pieprz
● 2 łyżki masła
● cebula
● 15 dag pieczarek
● 2 łyżki startego żółtego sera
● 3/4 szklanki ugotowanej kaszy gryczanej
● łyżka gorczycy
● świeża bazylia
Pstrągi umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny, posól, popieprz, odstaw na 15 min. Na łyżce masła zrumień posiekaną cebulę, dodaj plastry pieczarek, podsmaż. Wymieszaj z żółtym serem, kaszą gryczaną i gorczycą, przypraw do smaku. Farszem napełnij ryby, zepnij wykałaczkmi. Ułóż je na natłuszczonej folii aluminiowej, na wierzchu połóż listki bazylii i po kawałku masła, zawiń luźno. Piecz ok. 20 min w 180°C..
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama