Reklama

SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:

Reklama
  • cebula
  • 40 dag mieszanego mięsa mielonego
  • czerwona papryka
  • po puszce fasoli czerwonej, zielonej fasolki i kukurydzy
  • olej
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1/2 łyżeczki suszonej ostrej papryki
  • 4 łyżki startego żółtego sera
  • sól
  • pieprz
Reklama

Cebulę obierz, posiekaj, zesmaż na oleju. Dodaj mięso, smaż 5 min, często mieszając. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, smaż jeszcze 5 min. Wrzuć osączone z zalewy fasolę, kukurydzę i zieloną fasolkę. Wymieszaj z koncentratem pomidorowym, przypraw pikantnie solą, pieprzem i papryką (możesz też podlać odrobiną wody lub bulionu). Przykryj i duś ok. 10 min. Podawaj z zieleniną i pieczywem posypane tartym żółtym serem.
NASZA RADA: To danie doskonale sprawdza się jako sos do makaronu. Możesz także podawać je jako farsz do naleśników lub warzyw czy sos do placków ziemniaczanych.

Reklama
Reklama
Reklama