Reklama

Składniki na 4 porcje

Reklama
  • 1/2 kg żołądków drobiowych
  • 20 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • 1/2 szklanki bulionu warzywnego
  • 2 łyżki posiekanej natki
  • łyżka mąki
  • olej
  • sól, pieprz
Reklama

Żołądki oczyścić, umyć, pokroić na plasterki. Włożyć do rondla, zalać szklanką osolonego wrzątku, obgotować 10 minut. Odcedzić na sicie, lekko przestudzić.
Cebule obrać, posiekać. Pieczarki obrać, pokroić na plasterki. Olej rozgrzać w rondlu, wrzucić cebulę i żołądki, przesmażyć. Podlać bulionem, dusić na małym ogniu pod przykryciem ok. 30 minut.
Dodać pieczarki, wymieszać, dusić jeszcze 10 min. Oprószyć mąką, mieszając podgrzać, przyprawić, posypać natką. Podawać z kaszą.
ZA PORCJĘ 1,80 zł

Reklama
Reklama
Reklama