Reklama

SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:

Reklama
  • 50 dag mięsa z nóżek i grzbietu kurczaka
  • duża włoszczyzna
  • duża cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • imbir
  • ziele angielskie
  • 1/2 pęczka natki
  • 3 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
Reklama

Mięso oddziel od kości, umyj, osusz i wraz ze skórą pokrój na paseczki. Teflonową patelnię posmaruj olejem, dobrze podgrzej, włóż przygotowane mięso, zrumień, mieszając. Cebule i czosnek obierz, drobno posiekaj. Dodaj do mięsa, skrop wodą. Duś na małym ogniu, często mieszając.
Warzywa z włoszczyzny i imbir umyj, obierz i pokrój w zapałkę. Dołóż do duszącego się mięsa. Duś razem, podlewając w miarę potrzeby odrobiną wody. Często mieszaj potrawę, aby się nie przypaliła. Natkę opłucz i osusz, drobno posiekaj. Dodaj do potrawki pod koniec duszenia, wymieszaj. Podawaj ją z razowym chlebem lub ziemniakami.

Reklama
Reklama
Reklama