Reklama

● 75 dag filetów z dorsza (lub morszczuka)
● sok z cytryny
● sól
● pieprz
● 4 łyżki mąki
● 4 łyżki masła
● cebula
● kawałek selera
● 2 marchewki
● 1/2 puszki groszku
● 2 łyżeczki musztardy
● 3 łyżki gęstego jogurtu
[adsense]
Filety umyj, osusz, potnij na małe kawałki, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą, pieprzem i mąka. Odstaw na 15 min, następnie usmaż na chrupiąco na połowie masła; trzymaj w cieple. Cebulę, seler i marchew obierz i pokrój w drobną kostkę. Groszek odcedź. Na patelni stop resztę masła i usmaż warzywa (groszek włóż na końcu). Oprósz mąką, dodaj musztardę i jogurt, dokładnie wymieszaj, duś 2–3 min. Na warzywach ułóż kawałki ryby. Podawaj z purée ziemniaczanym i zieloną sałata ze śmietaną.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama